WORKSHOP EGELHUISJE BOUWEN – MET INSCHRIJVING

Op 20/10/2024 om 14u30

EEN EGELHUISJE BOUWEN, SAMEN AAN HET WERK VOOR DE NATUUR – MET INSCHRIJVING

Met een egelhuis maak je van je tuin een echte thuis voor egels. Maak van een oud krat of wat planken een ruimte waarin egels zich kunnen terugtrekken en hun winterslaap kunnen houden. Zorg voor een smalle inkom tegen insluipers en zorg dat de opening niet naar het Noorden of Noord-Oosten is gericht. Zet het huisje bij een schutting en houd in gedachten dat egels van dichte van begroeiing houden, zodat ze ongezien hun huisje in kunnen.

Heb je een tuin waar de natuur een beetje zijn gang mag gaan? Dan heb je dikke kans dat daar ’s nachts een egel rondscharrelt. Pootafdrukken, drolletjes en verschoven bladeren verraden hun aanwezigheid. Ook kun je vraatsporen vinden, een leeg slakkenhuis of een aangevreten appel. Als een egel zich bedreigd voelt, rolt hij zich binnen drie seconden op tot een stekelige bal. Een perfecte verdedigingstechniek tegen natuurlijke vijanden, maar tegen auto’s werkt het jammer genoeg niet. Per jaar sneuvelen 135.000 egels in het verkeer.

Daarom organiseren we bij Curieus een workshop “ Egelhuis bouwen”. Het wordt dus handen uit de mouwen steken en zelf timmeren. Wij zorgen voor een eigen maar uniek bouwpakket en bouwtekening voor een egelhuis op maat plus een groot aantal weetjes en tips over deze grappige diertjes. Afmetingen 43 x 32 x 27h.

Breng wel zelf een schroevendraaier op batterijen mee als je dat hebt, alsook een hamer.
De bijdrage in de kosten is 30 euro. 
Het aantal deelnemers is beperkt tot 17 personen, dus er snel bij zijn is de boodschap.
Je creatie neem je uiteraard mee naar huis!
Deelnemen aan de workshop kan enkel na bevestigde inschrijving.
De workshop start om 14u30 in Den Hof van Curieus Leireken, Steenhuffelstraat 8 in Malderen
Stuur je mail naar londerzeelcurieus@gmail.com